ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Επίτιμος Πρόεδρος του φορέα διαχείρισης ο Θεμιστοκλής Κουιμτζής

epitimos-proedros-tou-forea-diaxeirisis-o-themistoklis-kouimtzis
Επίτιμος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Θερμαϊκού Κόλπου Προστατευόμενων Περιοχών, ανακηρύχθηκε ο απερχόμενος πρόεδρος, ομότιμος καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Θεμιστοκλής Κουιμτζής, κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Φορέα, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019.
Ο κ. Κουιμτζής έμεινε στο τιμόνι του Φορέα –που ως τις αρχές του 2018 ονομάζονταν Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα- για περισσότερα από 13 χρόνια.
Όλα αυτά τα χρόνια αφιέρωσε απλόχερα –και αμισθί- προσωπικό χρόνο, ενέργεια και την επιστημονική του κατάρτιση για να διαφυλάξει τις πολύτιμες προστατευόμενες περιοχές που περιλαμβάνονται σε ένα από τα πιο πλούσια οικοσυστήματα της χώρας μας, καθώς και για να υποστηρίξει το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης στις προσπάθειές του για προστασία της περιοχής.
Ο κ. Κουιμτζής είναι ομότιμος καθηγητής Χημείας στο ΑΠΘ, όπου διέγραψε μία πλούσια ακαδημαϊκή και επιστημονική πορεία, κατά την οποία διετέλεσε –μεταξύ των άλλων- αντιπρόεδρος του Τμήματος Χημείας, Διευθυντής του Τομέα Φυσικής Αναλυτικής και Περιβαλλοντικής Χημείας, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Συνδέσμου Χημικών Βορείου Ελλάδος(1998-2002), μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ελέγχου Ρύπανσης του Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ.
Επίσης, από τον Ιανουάριο του 1990 έως τον Απρίλιο του 1994 υπήρξε πρόεδρος του Οργανισμού Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά ο βιολογικός καθαρισμός και ολοκληρώθηκε η μελέτη για την τελική φάση του έργου.
Τέλος, ο κ. Κουιμτζής έχει λάβει πλήθος τιμητικών διακρίσεων, όπως τιμητική διάκριση από το Δήμο Θεσσαλονίκης για την προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης, τιμητική Διάκριση του Πρύτανη του Α.Π.Θ. για την προσφορά του ως Συντονιστή του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και τιμητική Διάκριση από την Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και την Οργανωτική Επιτροπή του 8ου Συνεδρίου Ελλάδος-Κύπρου σε αναγνώριση της προσφοράς στην Επιστήμη της Χημείας (Δεκέμβριος 2004).
« PREV
NEXT »