ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Αυλαία στο 6ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Χαλάστρα

aylaia-sto-6o-paidiko-festival-paradosiakon-xoron-stin-xalastra
Μία ακόμη διοργάνωση έριξε αισίως αυλαία και το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Χαλάστρας, που διοργανώνεται από το Δήμο Δέλτα και τον Κοινωνικό Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα, σε συνεργασία με το Χορευτικό Χαλάστρας του ΚΠΟΔΔ, πέρασε στην ιστορία.
Μια διοργάνωση γεμάτη όμορφες στιγμές, με τους μικρούς χορευτές και τις μικρές χορεύτριες πρωταγωνιστές αλλά και τους 120 εθελοντές με το μήνυμα «Μακεδονία γη ελληνική» στα μπλουζάκια τους, να δίνουν τον τόνο στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος ευχαρίστησε τα παιδιά, τους χοροδιδασκάλους και τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων «γιατί κρατούν το νήμα της συνέχειας του ελληνισμού, παίρνουν στα χέρια τους τη σκυτάλη να συνεχίσουν την συγκλονιστική αυτή ιστορία που λέγεται Μακεδονία, που λέγεται Ελλάδα».
Επίσης, αναφέρθηκε στους εθελοντές που συμβάλλουν στο υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης και συνεχάρη τους υπευθύνους του Χορευτικού του ΚΠΟΔΔ για τη διοργάνωση.
Ήταν ένα διήμερο γεμάτο χορό, μουσική και έθιμα από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 600 παιδιά από όλη την Ελλάδα. Φέτος, εκτός από τα έξι παιδικά τμήματα του Χορευτικού του ΚΠΟΔΔ, φιλοξενήθηκαν και χόρεψαν παιδιά συλλόγων από Μέτσοβο, Καβάλα, Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα, Ημαθία, Λάρισα, Βέροια, Ελασσόνα, Θάσο. Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Ο Φίλιππος» Θεσσαλονίκης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Σ. Aναστασιάδης, Θ. Καράογλου και Γ. Αρβανιτίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κ. Γιουτίκας και Γ. Μπισμπινά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Δημοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Π. Σάκας, η Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Ελ. Μπαλογιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Κηπουρός, Γρ. Ζάχος, Ελ. Νικολτζούκη, Γ. Γλώσσης, Σπ. Σταματάκης, Κ. Κουκούλη, Δ. Λιακόπουλος και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Χαλάστρας Απ. Κανάκας και Ανατολικού Σπ. Καρκαμάνης.
« PREV
NEXT »