ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Στην φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου

stin-fylaki-o-giannos-papantoniou
Ο Γιάννος Παπαντωνίου γίνεται ο δεύτερος υπουργός Άμυνας και δεύτερο πολιτικό πρόσωπο τέτοιας εμβέλειας και εκτοπίσματος στα χρόνια της παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, που την τελευταία εξαετία οδηγείται στις φυλακές κατηγορούμενος για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.
Ο άνθρωπος που υπέγραψε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ κι ένας πανίσχυρος υπουργός Άμυνας, από τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, είναι πλέον επισήμως προσωρινά κρατούμενος των φυλακών μετά το πέρας της μαραθώνιας απολογίας του που διήρκεσε σχεδόν δύο εργάσιμες μέρες.
Η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίκα (μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου) και την εισαγγελέα Αικατερίνη Τσιρώνη αργά το βράδυ γνωμοδότησαν ότι πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.
Και οι δύο κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. "Παράνομο χρήμα" που κατά το κατηγορητήριο συνδέεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Συνολικά η απολογία του πρώην υπουργού που ξεκίνησε χθες το πρωί, διεκόπη το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα, διήρκεσε 16 ώρες, με τον κατηγορούμενο να αρνείται όσα του αποδίδονται.
Τον δρόμο για τη φυλακή παίρνει και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, η οποία επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε.
Ωστόσο ούτε εκείνη έπεισε με τις εξηγήσεις της ανακρίτρια και εισαγγελέα. Οι δύο κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι αποχώρησαν από τα δικαστήρια με κλούβα και χειροπέδες.
Ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε πως: "Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά. Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη Δημοκρατία".
« PREV
NEXT »