ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Το μήνυμα του Δημάρχου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα Πανεπιστήμια

to minima tou dimarxou delta
Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της χώρας ο Δήμαρχος Δέλτα Κος Ευθ.Φωτόπουλος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
Αγαπητοί φίλοι, σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για τα παιδιά μας. Το ξέρω και ως γονέας και ως εκπαιδευτικός.
Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο αποτελεί μια πολύ μεγάλη και δικαιολογημένη χαρά. Για τον καθένα μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό ή πολλά μαζί. Όμως το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι τα παιδιά μας αποκτούν ένα διαβατήριο στη γνώση και στη μόρφωση.
Στη γνώση που είναι το ανοιχτό παράθυρο των ανθρώπων στη ζωή. Στη μόρφωση που μπορεί να κάνει τον φτωχό πλούσιο.
Αυτά τα δύο στοιχεία μαζί, που δίνουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να βλέπει τα πράγματα αλλιώς, χρειάζεται όσο ποτέ η κοινωνία μας για να γίνει καλύτερη. Όμως, είναι και τ’ άλλα παιδιά. Εκείνα που προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.
Η γνώση της ζωής και η μόρφωση που αποκτούμε μέσα από τις εμπειρίες, μας δίνουν τη δυνατότητα να λέμε με βεβαιότητα ότι σήμερα τίποτα δε χάνεται διότι η ζωή μας δίνει πολλές ευκαιρίες για ξεκινήματα. Και τίποτα δεν κερδίζεται οριστικά, φυσικά.
Είναι οι ικανότητες μαζί με το ήθος που μας οδηγούν μπροστά. Με δουλειά και με πίστη. Εύχομαι τα παιδιά μας να έχουν τύχη αγαθή στη ζωή τους.
Και κάτι τελευταίο. Εύχομαι η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας, να καταφέρει σύντομα να κρατά πάλι κοντά της όλα τα παιδιά μας. Με πτυχία ή χωρίς πτυχία.
Γιατί τα χρειάζεται όλα! Και γιατί κανείς δεν μπορεί για πολύ καιρό μακριά της!
« PREV
NEXT »