ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Διόδια και στην Χαλάστρα

Και στην Χαλάστρα διόδια
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της kathimerini.gr το Υπουργείο Περιβάλλοντος προχώρησε στην αδειοδότηση τεσσάρων πλευρικών διοδίων, από τα 43 που πρόκειται συνολικά να δημιουργηθούν στην Εγνατία Οδό, και πρόκειται συγκεκριμένα για διόδια στους κόμβους των Μαλγάρων και της Χαλάστρας.
Συνεχίζοντας το δημοσίευμα της Καθημερινής, αναλυτικότερα κάνει λόγο για το υπ. Περιβάλλοντος το οποίο χθες ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους του τμήματος Κλειδιού – κόμβου Καλοχωρίου της ΠΑΘΕ (289ο – 312ο χλμ.), το οποίο «ανήκει» στην Εγνατία Οδό με την αδειοδότηση να αφορά τη δημιουργία τεσσάρων νέων πλευρικών διοδίων, δύο στον κόμβο Μαλγάρων και δύο στον ημικόμβο Χαλάστρας.
Στόχος των νέων πλευρικών διοδίων είναι να ανακόψουν την «έξοδο» των οχημάτων στην παλαιά εθνική προς αποφυγή καταβολής διοδίων.
Το δημοσίευμα αναφέρει πως “σύμφωνα με πηγές της Εγνατίας Οδού, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η προαίρεση πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να εγκριθούν οι περιβαλλοντικοί όροι για όλα τα τμήματα της Εγνατίας και τις καθέτους της και να εγκριθούν οι νέες συμβάσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του χειμώνα.
Η κατασκευή των 43+2 διοδίων εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 20 εκατ. ευρώ.”
« PREV
NEXT »