ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Εγκρίθηκε το τοπικό σχέδιο για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο Δήμο Δέλτα

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση 13.6.2018) το τοπικό σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο Δήμο Δέλτα, στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού που προωθεί η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής ένταξης των Ρομά του Υπουργείου Εργασίας.
Το τοπικό σχέδιο διέπεται από 4 άξονες:
1.Στέγαση και βασικές υποδομές
2.Εκπαίδευση
3.Προώθηση στην Απασχόληση
4.Υγεία
Στο πλαίσιο της εκπόνησης του τοπικού σχεδίου ελήφθησαν υπόψη ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία για τους πληθυσμούς των Ρομά που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Δέλτα.
Ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο και την αρμόδια Ειδική Γραμματεία, αλλά και με την Ομοσπονδία των Ρομά «Ελλάν Πασέ» και με τον Σύλλογο του Οικισμού Αγία Σοφία Διαβατών. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, των μονίμων κατοίκων και όχι των διερχομένων, ώστε να προσαρμοστούν δημιουργικά στις τοπικές κοινωνίες.
Φυσικά, σ’ αυτή την προσπάθεια θα χρειαστούμε και τη δική τους ενεργή βοήθεια όπως την έχουμε μέχρι τώρα, κάτι για το οποίο ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Συλλόγου του Οικισμού Αγία Σοφία Διαβατών Π. Σαμπάνη. Δεν είναι εύκολη υπόθεση γι’ αυτό και μόνο με τη δική τους βούληση και συμβολή θα καταφέρουμε να πετύχουμε επί της ουσίας την ένταξη». 
« PREV
NEXT »