ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Νίκος Κοτζιάς Τελείωσα ότι είχα αναλάβει για το Σκοπιανό

nikos kotzias teleiosa me to skopianoΟι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς και της ΠΓΔΜ Nίκολα Nτιμιτρόφ, ολοκλήρωσαν στις Βρυξέλλες το κομμάτι των διαπραγματεύσεων που τους αναλογούσε για τη εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο πριν από την οριστική συμφωνία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ο Ν.Κοτζιάς έκανε λόγο για προετοιμασία κείμενων που θα δοθούν στους πρωθυπουργούς προς τελική έγκριση.Συγκεκριμένα ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε: "οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών.
Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν".Συμπλήρωσε δε πως "μόλις τελειώσουν και αυτοί και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία".
Μαξίμου: Μην βιάζεστε... Τίποτε δεν τέλειωσε!
«Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έκαναν σημαντική πρόοδο, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν τελείωσαν, αντιθέτως βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους», σχολίασε κυβερνητικός αξιωματούχος με αφορμή τις εξελίξεις για το Σκοπιανό και τις τελευταίες συναντήσεις Κοτζιά-Ντιμιτρόφ που έγιναν στις Βρυξέλλες.
«Ορισμένοι βιάζονται να πούνε χοπ, πριν ακόμη τα Σκόπια πηδήξουν το χαντάκι. Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου», σχολίασε η ίδια πηγή.
« PREV
NEXT »