ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Το Ευρωκοινοβούλιο στο πλευρό της Ελλάδος

sto pleyro tis ellados to eyrokoinovoulioΤην αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα εξέφρασαν οι Ευρωβουλευτές εκδίδοντας ψήφισμα κατά της Τουρκίας.
Πιο συγκεκριμένα με αυστηρό τόνο ζήτησαν από την Τουρκία να τελειώνει όσο γρήγορα γίνεται με την έκδοση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πίσω στην Ελλάδα. 
Στο ίδιο ψήφισμα καλούν της χώρες της ΕΕ να δείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.
Ελπίζουμε στην συμμόρφωση της Τουρκίας και να τελειώνει το μαρτύριο των Ελλήνων στρατιωτικών μια ώρα αρχύτερα.
Αναλυτικά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
1. καλεί τις τουρκικές αρχές να ολοκληρώσουν σύντομα τη δικαστική διαδικασία και να απελευθερώσουν τους δύο κρατούμενους Έλληνες στρατιώτες και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα.
2. καλεί το Συμβούλιο, την Επιτροπή, την Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να δείξουν αλληλεγγύη με την Ελλάδα και να ζητήσουν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών σε οποιεσδήποτε επαφές ή επικοινωνίες με Τούρκους ηγέτες και αρχές, στο πνεύμα του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας
3. καλεί τις τουρκικές αρχές να ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, όλοι όσοι αυτό τους αφορά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται από το διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης
4. παραγγέλλει στον πρόεδρό του να προωθήσει αυτή την απόφαση στους προέδρους, τις κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια της Ελλάδας και της Τουρκίας, στην Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης της Ε.Ε., στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών και στο ΝΑΤΟ. 
« PREV
NEXT »