Πρωθυπουργός:Η Ελλάδα είναι χώρα με την οποία δεν πρέπει να παίζει κανείς

Πρωθυπουργός:Η Ελλάδα είναι χώρα με την οποία δεν πρέπει να παίζει κανείς
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες - "Η Ελλάδα είναι χώρα με την οποία δεν πρέπει να παίζει κανείς", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Η Τουρκία οφείλει το ταχύτερο δυνατόν να εγκαταλείψει τις λογικές διαρκούς προκλητικότητας" - "Δεν φοβόμαστε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο"Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει την προκλητικότητα, καθώς από αυτήν δεν έχει να κερδίσει τίποτα αλλά μόνο να χάσει.
Τόνισε επίσης πως η Ελλάδα είναι χώρα που δεν πρέπει να παίζει κανείς, αναφέροντας για μια ακόμα φορά πως έχει υψηλή αποτρεπτική ικανότητα και συμμάχους.
Η Σύνοδος είχε πολλά θέματα», είπε και επισήμανε τη συζήτηση για την τουρκική προκλητικότητα.
Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα ακολουθεί διαφορετική πορεία, είπε ο πρωθυπουργός.
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποίων απειλών και ειδικότερα στην πρόασπιση των συνόρων της που είναι και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε πως ζήτησε ξεκάθαρες εγγυήσεις προκειμένου να προχωρήσει οποιοσδήποτε ευρωτουρκικός διάλογος.
Πρέπει να γίνει σαφές στην Τουρκία ότι οφείλει το ταχύτερο δυνατόν να εγκαταλείψει τις λογικές διαρκούς προκλητικότητας καθώς από αυτές δεν έχει να κερδίσει, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε:
Δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα παρά μόνο να χάσει στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας αυτές τις εγγυήσεις από τους εταίρους μας, υποστήριξα την πραγματοποίηση της συνόδου της Βάρνα.
Ζήτησα εγγυήσεις από τους εταίρους μας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και ότι το θέμα θα τεθεί στη Βάρνα υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και είπε επίσης ότι τον διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα τεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο.
Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να λυθεί το θέμα αυτό σε διμερές επίπεδο με την υποστήριξη των εταίρων μας, αυτό δεν κατέστη δυνατό, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας μέσω των διμερών σχέσεων αλλά στηριζόμαστε πλέον και στην επίσημη και ανοιχτή πρόθεση των εταίρων μας και συμμάχων μας για το ζήτημα σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Τόνισε ακόμα πως η Τουρκία θα πρέπει να το ξανασκεφτεί αν έχει υπόθεση να κρατήσει ως ομήρους τους στρατιωτικούς.Για τους Έλληνες στρατιωτικούς και τα τουρκικά δημοσιεύματα, είπε:
Όποιος επιχειρήσει να αξιοποιήσει ένα γεγονός, που είναι προφανές σε όλους ότι συνέβη εκ παραδρομής, να το χρησιμοποιήσει σε βάρος δύο χωρών, θα κάνει τεράστιο λάθος, θεωρώ ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν έχουν τίποτα να προσθέσουν.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως όποιος προκαλέσει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα είναι σαν να πυροβολεί τα πόδια του.
Απευθύνουμε έκκληση στην απέναντι πλευρά να σοβαρευτούν» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι σήμερα θα πρέπει να συζητάμε με την Τουρκία για τον τουρισμό και για την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις και όχι για θερμό επεισόδιο.

« PREV
NEXT »