ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Πέντε βασικές αλλαγές στα μαθήματα της Γ Λυκείου

Πέντε βασικές αλλαγές στα μαθήματα της Γ Λυκείου
Αλλάζουν τα δεδομένα στο Λύκειο με τις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.
Οι αλλαγές ως προς τα μαθήματα της Γ Λυκείου θα είναι πέντε με βασικότερη αυτή της συρρίκνωσης των μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις.
Οι αλλαγές είναι οι εξής:
Τέσσερα τα μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου. Οι τελειόφοιτοι θα εξετάζονται σε Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Ιστορία.
Τρίωρη η εξέταση στην Νεοελληνική Γλώσσα
Η ώρα της εξέτασης για κάθε μάθημα θα είναι δύο ώρες, εκτός του μαθήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο θα διαρκεί τρεις ώρες.
Ο τρόπος εξέτασης αλλάζει στο εν λόγω μάθημα καθώς, εκτός από την έκθεση και τις λεξιλογικές ασκήσεις, οι μαθητές θα εξετάζονται και σε απόσπασμα κειμένου.
Αλλαγή στα Αρχαία της Β΄Λυκείου
Το έργο του Επιτάφιου του Θουκυδίδη θα προστεθεί στην εξέταση των Αρχαίων της Β’ Λυκείου.
Υποχρεωτικές εργασίες στην Ά και Β΄Λυκείου,
Υποχρεωτικές δημιουργικές εργασίες, οι οποίες θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στη βαθμολόγηση, θα έχουν από φέτος οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, οι οποίες θα εκπονούνται κατά τις διδακτικές ώρες των μαθημάτων, τουλάχιστον σε ένα από τα διδασκόμενα αντικείμενα.
Στη Γ’ Λυκείου, η δημιουργική εργασία είναι προαιρετική.Ένα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο- Βάση στα απροειδοποίητα.
 Ένα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο και απροειδοποίητα τεστ διάρκειας 10-15 λεπτών είναι οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές του Λυκείου.
Υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι ΑΝΕΛ, «παρών» ψήφισαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.
 Κατά του νομοσχεδίου ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.Στο νομοσχέδιο εντάχθηκαν τροπολογίες, μεταξύ των οποίων και η τροπολογία που καθορίζει τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου η οποία προκάλεσε πόλεμο ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας και τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο.
« PREV
NEXT »