ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Χαλάστρα

παιδικό φεστιβάλ στην Χαλάστρα
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται το Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας «Μυγδώνειο» από τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δέλτα και το Χορευτικό Τμήμα Χαλάστρας, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018.
Ένα διήμερο γεμάτο χορό, μουσική και έθιμα από όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή 20 φιλοξενούμενων παιδικών χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα 8 παιδικά τμήματα του συλλόγου με τους 120 εθελοντές είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν συλλόγους από όλη την Ελλάδα και 585 παιδιά να μας ταξιδέψουν με τους χορούς τους τα τραγούδια τους και τις παραδοσιακές φορεσιές τους! Ιδιαίτερη είναι η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, ενός πολιτιστικού συλλόγου με ζωή και δράση ενός αιώνα!
«Ο Δήμος Δέλτα έχει το χάρισμα να είναι δεμένος με τη γη και τη λαϊκή μας παράδοση. Κι έχει την τύχη να διαθέτει ανθρώπους που με ζήλο και με πάθος στελεχώνουν τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας και κρατούν το νήμα που συνδέει το παρόν με το παρελθόν.
Τα παιδιά μας γίνονται κρίκος σ’ αυτή την αλυσίδα και θα έχουμε την τύχη να τα θαυμάσουμε και φέτος στο σπουδαίο Παιδικό Φεστιβάλ της Χαλάστρας με καλεσμένους από όλη την Ελλάδα.
Καλώ όλους τους κατοίκους του Δήμου μας αλλά και τους κατοίκους της ιστορικής μας Θεσσαλονίκης να έλθουν για να παρακολουθήσουν τους μικρούς χορευτές» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.
« PREV
NEXT »