ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Με VAR από την επόμενη σαιζόν η Super League

Με var από την επόμενη σαιζόν η Α Εθνική
Το Video Assistant Referee (VAR) θα μπει στη ζωή μας από την προσεχή αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τεχνολογίας και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.
Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση του υπουργού με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, τον γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο. «Συζητήσαμε για την εφαρμογή του συστήματος Video Assistant Referee (VAR) στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου», έγραψε ο Νίκος Παππάς στο Twitter.
«Στόχος μας είναι το Video Assistant Referee (VAR) να είναι διαθέσιμο για χρήση στους αγώνες του επόμενου πρωταθλήματος σύμφωνα φυσικά με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές της FIFA».
Το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τις επόμενες μέρες. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει τόσο την εγκατάσταση του συστήματος όσο και τη διαρκή προσαρμογή του σε νέες τεχνολογίες και σε τυχόν νέες επιταγές της FIFA
.Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος θα προσφέρει τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες του συστήματος VAR επί πέντε (5) έτη για τους επαγγελματικούς αγώνες Ποδοσφαίρου της Super League και τους διαβαθμισμένους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας.
Το κέντρο δεδομένων του συστήματος VAR θα εγκατασταθεί στην ΕΠΟ και θα συνδέεται με όλα τα γήπεδα μέσω οπτικών ινών.
Πέραν του ελεγκτικού χαρακτήρα, το VAR έχει πολλαπλές χρήσεις, όπως για παράδειγμα επιμορφωτικές, αλλά και δημιουργίας αρχείου.
« PREV
NEXT »