ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος:Δεν αποδεχόμαστε τα εύκολα λέμε και ξελέμε

diloseis dimarxou delta
Με αφορμή την εκπόνηση νέου σχεδίου για την ανάπλαση της ΔΕΘ στον ίδιο χώρο ο Δήμαρχος Δέλτα Κος Μίμης Φωτόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι απαιτείται Πολιτική βούληση σ αυτό το σοβαρό θέμα της ΔΕΘ και μάλιστα θυμίζει σε όλους εξαγγελίες Πρωθυπουργών για την εγκατάσταση της ΔΕΘ στην Σίνδο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση.
Σεβόμαστε το έργο του κ. Νικηφορίδη αλλά και την προσφορά της διοίκησης της ΔΕΘ, ωστόσο αμφισβητούμε ευθέως τις απόψεις οι οποίες προβάλλονται τελευταία σχετικά με το μέλλον του εθνικού εκθεσιακού φορέα, 15 χρόνια μετά την πρώτη απόφαση χωροθέτησης στη Σίνδο.
 Θυμίζουμε ότι παραμένει σε εκκρεμότητα η υλοποίηση μιας απόφασης που προβλέπει μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο και προαναγγέλθηκε από έναν πρωθυπουργό το 2002 ( από τότε υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, που εκπονήθηκε ενόψει διεκδίκησης της EXPO 2008), εξαγγέλθηκε από δύο πρωθυπουργούς (2009 και 2010), ανακοινώθηκε την ίδια χρονιά από έναν μέλλοντα πρωθυπουργό. Είναι δε μια απόφαση που ελήφθη μετά από μια πρωτόγνωρη συμμετοχική διαδικασία για τη Θεσσαλονίκη, υπό επιτροπή με πρόεδρο τον τότε Υπουργό Μακεδονίας Θράκης.
Σημειωτέον ότι στην επιτροπή συμμετείχαν η Περιφέρεια, η τότε Νομαρχία, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η ΔΕΘ, η HELEXPO, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού, τα Επιμελητήρια και το ΤΕΕ-ΤΚΜ.Είναι μια θέση που προκρίθηκε μεταξύ 12 επιλογών από όλη την επικράτεια της Θεσσαλονίκης, από το Λαγκαδά ως τη Ν. Μηχανιώνα. Είναι μια επιλογή που θα είναι ωφέλιμη για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη με τη μητροπολιτική της διάσταση και επομένως δεν θα πρέπει να βλέπουμε εμπόδια σε αυτήν αλλά -επιτέλους- λύσεις (σε θέματα όπως η συγκοινωνιακή σύνδεση –μετρό, προαστιακός, αστική συγκοινωνία).
Εμείς, οι κάτοικοι του Δήμου Δέλτα, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα εύκολα «λέμε και ξελέμε» οποιουδήποτε σε οτιδήποτε αναπτυξιακό αφορά την περιοχή μας. Η μεγάλη μας πόλη πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζει το Δήμο Δέλτα και τη δυτική της πλευρά ως χώρο εναπόθεσης όλων των προβλημάτων της.
Και πρέπει να τον εντάσσει πάντοτε στη λογική της Θεσσαλονίκης του μέλλοντος. Γιατί δεν θα κουραστώ να το λέω: μόνο αν αντικρίσουμε και σχεδιάσουμε τη Θεσσαλονίκη στη μητροπολιτική της διάσταση, δηλαδή στο χώρο όπου οι σύγχρονοι άνθρωποι της ζουν κι εργάζονται, μόνο τότε θα μπορέσουμε να κληροδοτήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη στις επόμενες γενιές.
 Όσο για εκείνους που προβάλλουν το κόστος, είναι προφανές ότι κάθε εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι πρόχειρη. Αλλά κυρίως, εκείνο που έλειψε αυτά τα 15 χρόνια και απαιτείται και σήμερα είναι μόνο η πολιτική βούληση. Τίποτε άλλο».
« PREV
NEXT »