ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Η Χαλάστρα τίμησε τους ήρωες του Μακεδονικού αγώνα

i xalastra timise tous iroes tou makedonikou agona
Με επιμνημόσυνη δέηση και δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου η Χαλάστρα τίμησε τους ήρωες του Μακεδονικού αγώνα.
Ακολούθησε εκδήλωση στον χώρο του ηρώου με εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την Κα Ζήση Θωμαή.
Στεφάνια κατέθεσαν από την πλευρά του Δήμου,ο Αντιδήμαρχος Κος Καμανάς Δημήτρης,εκπρόσωποι του Λυκείου και των Δημοτικών σχολείων Χαλάστρας.
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου η εκδήλωση τέλειωσε.
Ο Δήμαρχος Δέλτα Κος Μίμης Φωτόπουλος δήλωσε για την σημερινή ημέρα.
«Είναι μια σπουδαία μέρα για τη Μακεδονία μας αλλά και για την Ελλάδα ολόκληρη αυτή η μέρα. Η απελευθέρωσή της, στην οποία οδήγησε ο Μακεδονικός Αγώνας, και η ένωσή της στον εθνικό κορμό όρισε τα σύγχρονα όρια της μητέρας πατρίδας και έδωσε ώθηση προόδου σε ολόκληρη τη χώρα.Είναι και μια σπουδαία μέρα για το Δήμο μας, μιας και γέννησε ουκ ολίγους Μακεδονομάχους οι οποίοι πρόσφεραν στον αγώνα ή, ακόμη παραπέρα, πέθαναν για την πατρίδα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο Αξιός ποταμός ήταν πύλη εισόδου πολεμοφοδίων και αγωνιστών στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα.Πρέπει όμως να τιμούμε και να έχουμε κατά νου πάντοτε ένα πρόσωπο με ιδιαίτερα υψηλούς συμβολισμούς: τον Παύλο Μελά. Ο άνθρωπος αυτός με το παράδειγμά του έδειξε τι θα πει πατριωτισμός, ανιδιοτέλεια, προσφορά στο έθνος, εγκαταλείποντας την ασφάλειας της αθηναϊκής ζωής.
Αξίζει να διαβάζουμε τις σκέψεις που έκανε εγκαταλείποντας τα πάντα για ένα απλό μα τόσο μεγάλο ιδανικό. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Μακεδόνες, είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες!»
« PREV
NEXT »