ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Εγκαινιάστηκε στα Κύμινα το Κέντρο Κοινότητας

kentro neotitas sta kymina
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δέλτα στα Κύμινα, μια νέα κοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κυμίνων Βασίλη Κατούνα, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Κώστα Γιουτίκα και Γερακίνας Μπισμπινά και του Αντιδημάρχου Αξιού Π. Σάκα.
 Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Βουλευτής Γ. Λαζαρίδης,η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Δημοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Αξιού Π.Σάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δέλτα Γ. Γλώσσης, Σπ. Σταματάκης, Γρ.Ζάχος, Στ. Λιούλιας, Π. Καλτσίδης, Κ. Δουζδαμπάνης, Κ. Κουκούλη, Ν. Πάντη, ταμέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ευάγγελος Βουδριάς, Ελένη Τούσιου, η Πρόεδρος τηςΤ.Κ. Ν. Μαγνησίας Σ. Καραπαύλου, η γενική γραμματέας του Δήμου Αν. Σισμανίδουκαθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκηδόνας.
Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως αρμοδιότητα το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την κάλυψη των αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η συγκεκριμένη δομή χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ με ποσό 234.000 ευρώ.
Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Κυμίνων, ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος τόνισε: «Σε μια περίοδο που η αυτοδιοίκηση βάλλεται από την οικονομική κρίση και οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση αγγίζουν το 75% από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι πολύ σημαντικό να εγκαινιάζουμε το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δέλτα με παράστημα Ρομά», μια δομή που θα λειτουργεί παράλληλα με την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας».
Ευχήθηκε η πολιτεία να συνεχίσει να παρέχει όλα τα αναγκαία κονδύλια και προσωπικό για να μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά το Κέντρο Κοινότητας και να μην έχει την τύχη άλλων κοινωνικών δομών που ενώ ξεκίνησαν σωστά, στη συνέχεια περιήλθαν στους Δήμους ως αρμοδιότητα χωρίς όμως να διατεθούν προς αυτούς τα αναγκαία κονδύλια.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα «ο οποίος στέκεται σταθερά αρωγός στα θέματα του Δήμου Δέλτα», αλλά και τη Διαδημοτική Επιχείρηση Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης «Νεφέλη», την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας «γιατί ήδη από το ξεκίνημα έχουν κάνει αισθητή την συμβολή τους στη βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος μας».
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Οι συνάνθρωποί μας, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, αποκτούν πλέον πρόσβαση σε βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών. Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως άλλωστε κάνουμε, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και ανθρωπιά, όλα αυτά τα χρόνια, σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Δεν σταματήσαμε ποτέ τον αγώνα να μην αφήσουμε κανένα πολίτη μόνο του, κανένα συνάνθρωπό μας στη μοίρα του, όποια και όσα και αν ήταν τα εμπόδια που συναντήσαμε. Ως διοίκηση της Περιφέρειας θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα, τη στήριξη των αδύναμων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των συμπολιτών μας στα βασικά αγαθά, στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία».
Αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του Κέντρου Κοινότητας του Δημάρχου Δέλτα Ευθύμιου Φωτόπουλου και τον ευχαρίστησε για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία, που έχει ως αποτέλεσμα να υλοποιούνται δράσεις και έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Στη συνέχεια η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λ. Τσακαλάκη τόνισε ότι το Κέντρο Κοινότητας και το παράρτημα Ρομά ήρθε να συμπληρώσει την υπηρεσία μας και να τη διευρύνει ως προς τους σκοπούς της.
«Οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας είναι διαπιστωμένα μεγάλες και το βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας» είπε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης «Νεφέλη» Κ. Σαραφίδης αναφέρθηκε στο έργο της Διαδημοτικής Επιχείρησης, από τη σύστασή της το 1995 έως σήμερα. «Σκοπός είναι να αποτελέσει το Κέντρο Κοινότητας ένα σημείο διευρυμένων υπηρεσιών τύπου onestop shop με εξατομικευμένη προσέγγιση των ωφελουμένων που θα δρα υποστηρικτικά και συνεργατικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχιας, του κοινωνικού αποκλεισμού, των κάθε μορφής διακρίσεωνκαι την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή» τόνισε, μεταξύ άλλων.
Τέλος, η ψυχολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δέλτα με παράρτημα Ρομά κ. Βαρβάρα Σταυρακάκη παρουσίασε λεπτομερώς το νέο έργο.Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Κέντρου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης η τοπική Σύμβουλος Κυμίνων Ελένη Τούσιου επέδωσε στον Περιφερειάρχη τιμητική πλακέτα.
« PREV
NEXT »