ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Η γιορτή ρυζιού στα Μάλγαρα

giorti ryziou sta malgara
Από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017,πραγματοποιείται η «Γιορτή Ρυζιού» στη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα, ένας από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς,που εδώ και 31 χρόνια αναδεικνύουν το ισχυρό δέσιμο της περιοχής με τη γη και την παράδοση,στην οποία πρωτοστατούν οι ρυζοκαλλιεργητές της περιοχής.
Η «Γιορτή ρυζιού»διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων σε συνεργασία με το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων, υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.«Η Γιορτή Ρυζιού είναι μία καθιερωμένη γιορτή, από τις παλαιότερες που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας.
 Η σχέση των κατοίκων με τη γη και την παράδοση, ιδίως στις περιοχές του κάμπου της Θεσσαλονίκης, είναι πολύ ισχυρή, είναι ιδιαίτερη και μοναδική. Το φανερώνουν οι γιορτές μας που δεν ξεκίνησαν χθες αλλά κρατούν εδώ και δεκαετίες. Το δείχνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας με την πολυετή δράση και προσφορά τους. Γι’ αυτό κι εμείς τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο, γιατί πιστεύουμε στην ανάγκη να μείνουν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας. Καλώ, λοιπόν,όλους τους δημότες του Δήμου μας αλλά και τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στη Γιορτή Ρυζιού, να πάρουν μια γεύση από γνήσιο λαϊκό και παραδοσιακό πανηγύρι,να γευτούν τα προϊόντα της γης μας» δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.
« PREV
NEXT »