ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Αλλάζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

allazei to pagosmio podosfairo
Το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως το γνωρίζαμε… τελείωσε. Οι «αθάνατοι»του ποδοσφαίρου, ενέκριναν την πρόταση Ινφαντίνο για διοργάνωση με 48 ομάδες,αρχής γενομένης από το 2026.
Οι «αθάνατοι» του ποδοσφαίρου αποφάσισαν πριν από λίγο στη Ζυρίχη για τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος αλλάζει,αρχής γενομένης από το 2026.
Το Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει τον τρόπο διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, επιλέγοντας έναν από τους πέντε πιθανούς τρόπους διεξαγωγής που είχαν πέσει στο τραπέζι. Η θέση να συνεχιστεί ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι σήμερα δεν πέρασε, αφού ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.
Το σχέδιο Ινφαντίνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα πάρει σάρκα και οστά από τη διοργάνωση του 2026, προβλέπει αύξηση των ομάδων που θα παίρνουν μέρος στην τελική φάση από 32 σε 48. Μάλιστα αλλάζει και η φάση τωνομίλων, αφού το σχέδιο προβλέπει την ύπαρξη 16 ομίλων των τριών ομάδων, από τους οποίους θα περνούν οι δύο πρώτοι. Επιπλέον, στη φάση των ομίλων δεν υφίσταται ένα ματς να λήξει ισόπαλο, αφού οπωσδήποτε θα πρέπει να υπάρχει ένας νικητής σε κάθε ματς, ο οποίος θα βγαίνει από την διαδικασία των πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας στα 90 λεπτά. Μάλιστα, αυξάνεται πλέον και ο αριθμός των παιχνιδιών από 64 σε 80!
Πάντως, η πρόταση Ινφαντίνο, στηρίχθηκε ξεκάθαρα από τα μικρότερα κράτη και κυρίως της ομοσπονδίες της Αφρικής και της Ασίας, ενώ δεν υποστηρίχθηκε από παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου, όπως η Γερμανία και η Αγγλία.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποφασίστηκε αύξηση των ομάδων σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 1998 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, όπου είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά διοργάνωση με 32 ομάδες.
Στόχος για τον Ινφαντίνο είναι η αύξηση του θεάματος, αλλά η μελέτη και η προεργασία που έγινε, δείχνει απίστευτη αύξηση των εσόδων από χορηγούς, αφού οι προβλέψεις λένε ότι θα έχει αυξημένα έσοδα κατά 1 δις ευρώ,σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.
« PREV
NEXT »