ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Τελευταία νέα για την εξαφάνιση του Δημήτρη Γραικού

nea apo tin eksafanisi graikouΤο υλικό από νέα κάμερα ασφαλείας αποκάλυψε πως ο Δημήτρης Γραικός πριν ανοίξει η γη και τον καταπιεί, ακολούθησε ένα συγκεκριμένο δρόμο. Θα μπορούσε πιθανότατα να είχε κάποιο ραντεβού, να κατευθυνθεί από εκεί που βρισκόταν προς τη Σίνδο και στη συνέχεια σπίτι του.Σε τηλεφωνική της παρέμβαση η σύζυγος του 59χρονου επιχειρηματία Δέσποινα Τσακαλίδου, είπε στο «Τούνελ» ότι τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης οι συγγενείς ερεύνησαν και αυτή τη διαδρομή, χωρίς αποτέλεσμα.
Ζήτησε από τους τηλεθεατές που περνούν ή μένουν σ’ αυτήν την περιοχή να προσέξουν, μήπως εντοπίσουν το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο χάθηκε ο σύζυγος της.«Προσωπικά δεν γνώριζα ότι άνδρας μου θα έπαιρνε χρήματα εκείνη την ημέρα. Πεποίθηση μου είναι πως αν ισχύει το ενδεχόμενο της ληστείας, κάποιος γνώριζε ότι είχε πάνω του αρκετά χρήματα. Το αυτοκίνητο του ήταν παλιό και δεν θα προκαλούσε έναν τυχαίο ληστή» τόνισε.
Ανέφερε ακόμα πως στο σπίτι τους βρέθηκαν τιμολόγια, αλλά από προηγούμενες σφαγές ζώων.Εργαζόμενοι στα σφαγεία και την ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας, ξεκαθάρισαν το θολό τοπίο με σημαντικές λεπτομέρειες, που δείχνουν πότε και πως απομακρύνθηκε από τις εγκαταστάσεις ο κτηνοτρόφος.
Η εκπομπή παρουσίασε και τις νέες έρευνες που πραγματοποίησαν πιστοποιημένοι εθελοντές του «Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού» από αέρα και στεριά σε δύσβατα σημεία γύρω από τα σφαγεία, αλλά και σε εγκαταλειμμένες αποθήκες.Ο δρόμος που ακολούθησε οδηγεί και στο σπίτι τουΣτην κάμερα της εκπομπής μίλησε για πρώτη φορά ο ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου που βρίσκεται στην περιοχή. Η κάμερα ασφαλείας του χώρου του κατέγραψε τη συνέχεια της διαδρομής του αγνοούμενου επιχειρηματία. Το υλικό της δείχνει πως ο Γραικός βρισκόταν στο δρόμο που οδηγεί, στο Ανατολικό και στον Άγιο Αθανάσιο και από κάποιο σημείο και μετά προς τη Σίνδο.« Δεν γνωρίζω αν η δική μου ήταν η τελευταία κάμερα που τον κατέγραψε.
Όπως μου είπαν από την Αστυνομία οι λήψεις είναι καλής ποιότητας, αν και εγώ δεν έχω δει το υλικό. Οι αστυνομικοί ήρθαν δύο φορές για έλεγχο. Έψαχναν το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις τέσσερις με έξι και μισή το απόγευμα» είπε χαρακτηριστικά.Στο «Τούνελ» μίλησε και υπάλληλος στο ξηραντήριο της περιοχής, για το υλικό της πρώτης κάμερας ασφαλείας που κατέγραψε μέρος της πορείας του Δημήτρη Γραικού, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή.Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν υπήρχε περίπτωση λόγω αλλαγής της ώρας εκείνη την περίοδο, αλλά και της διακοπής ρεύματος που υπήρχε, να καταγράφηκε λάθος χρόνος, απάντησε πως η κάμερα δεν έδειξε διαφορετική ώρα. Τον κατέγραψε να περνάει στις έξι παρά είκοσι ένα λεπτά.
«Δεν είδα να παίρνει χρήματα»H Τασούλα Νικολαίδου που εργάζεται ως υπεύθυνη του κυλικείου και της καθαριότητας στα σφαγεία της Χαλάστρας, είχε βάρδια την ημέρα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ο Δημήτρης Γραικός. Μιλώντας στη δημοσιογράφο του «Τούνελ», διευκρίνισε πως ο επιχειρηματίας έφυγε από τον χώρο γύρω στις πέντε και μισή και όχι στις τέσσερις και μισή όπως ισχυρίστηκε άλλος μάρτυρας.«Τον είδα» είπε στο «Τούνελ». «Βρισκόταν στο κυλικείο μαζί με τον έμπορο. Μετά πήγαν σε άλλο χώρο οι δυο τους για να τακτοποιήσουν τιμολόγια. Όταν καθάριζα τους είδα να πραγματοποιούν την μεταξύ τους συναλλαγή αλλά δεν είδα να του δίνει χρήματα».Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για την ώρα που δείχνει το ρολόι που υπάρχει στο χώρο, η μάρτυρας ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα ρολόι τοίχου που δεν επηρεάζεται από διακοπές ρεύματος.Άλλος υπάλληλος των σφαγείων, ανέφερε πως εκείνη την ημέρα είχε διακοπή ρεύματος αλλά δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στις εγκαταστάσεις, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση μπαίνει αμέσως σε λειτουργία η γεννήτρια ασφαλείας. Ο ίδιος βοήθησε τον αγνοούμενο να μεταφέρει τις μεγάλες άσπρες σακούλες που περιείχαν κρέατα.«Τον βοήθησα μεταφέροντας μέχρι κάποιο σημείο τις τσάντες . Στο αυτοκίνητο τις έβαλε μόνος του.
Ήταν περίπου πέντε σακούλες και αυτό συνέβη γύρω στις δύο και μισή το μεσημέρι. Μετά μπήκε πάλι μέσα στα σφαγεία», είπε χαρακτηριστικά.Νέες έρευνες γύρω από τα σφαγείαΑπό την πρώτη στιγμή στις έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου επιχειρηματία, συμμετέχει και η πιστοποιημένη εθελοντική ομάδα «Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού» που διαθέτει drone προκειμένου η εναέρια κάμερα να καταγράψει τα πιο δύσβατα σημεία της περιοχής.Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά στην δεξιά πλευρά των σφαγείων όπου υπάρχουν εγκαταλειμμένες αποθήκες, βρέθηκε και η δημοσιογράφος του «Τούνελ».
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Ομίλου, ερεύνησαν το ενδεχόμενο ο Γραικός να ακολούθησε άλλη διαδρομή, αλλά ούτε τώρα εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του.Η βλάστηση και σε αυτήν την περιοχή είναι ιδιαιτέρως πυκνή, και σε πολλά σημεία το ποτάμι έχει έως και τρία μέτρα βάθος.
Ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός 59 χρόνων, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, χάθηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του ένα HILUX TOYOTA με αριθμό κυκλοφορίας ΝΑΥ 1252, το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου από την περιοχή της Χαλάστρας.
« PREV
NEXT »