ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
latest

Πέντε φορές κάτω η επιχορήγηση των ΕΠΣ.

kato oi epixorhgiseis tis epo
Μείωση της τάξης του 80% έχει υποστεί η κρατική επιχορήγηση στην ΕΠΟ, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΓΓΑ για την κατανομή των πιστώσεων για το 2016.Σύμφωνα με τον πίνακα των πιστώσεων που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΓΑ, η κρατική επιχορήγηση στην ΕΠΟ έχει υποστεί μείωση της τάξης του 80%,αφού από τις 540.000 ευρώ του 2015 έπεσε στις 100.000 ευρώ.
 Μάλιστα, από το Υπουργείο Αθλητισμού διευκρινίζεται πως το ποσό αυτό θα διατεθεί στις ερασιτεχνικές ομοσπονδίες.
Παράλληλα, ο προϋπολογισμός του ΕΣΚΑΝ τετραπλασιάζεται σε σχέση με το 2015 (από 50.000 σε 250.000 ευρώ) προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ελέγχων ενόψει της Ολυμπιάδας.
Το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ
:«Ολοκληρώθηκε η κατανομή των πιστώσεων για το έτος 2016 προς τους εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Η αθλητική ηγεσία λαμβάνοντας υπόψη ότι το 2016 είναι Ολυμπιακή χρονιά, και ανεξάρτητα από την ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, σχεδίαζε και πέτυχε τη διατήρηση των πιστώσεων των αθλητικών ομοσπονδιών στα ίδια επίπεδα με τις αρχικές πιστώσεις του προηγούμενου οικονομικού έτους, έκτος ελαχίστων εξαιρέσεων.
Πέραν αυτού το σημαντικότερο επίτευγμα της πολιτικής του Υπουργείου είναι ότι για πρώτη φορά καθορίζεται η χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών από τον πρώτο μήνα του έτους και προβλέπεται η έναρξή της από το Φεβρουάριο.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι όλες οι ομοσπονδίες μπορούν έγκαιρα να προγραμματίσουν τη λειτουργία τους το 2016 και κυρίως να υποστηρίξουν την Ολυμπιακή τους προετοιμασία.Παράλληλα τετραπλασιάζεται σε σχέση με το 2015 ο προϋπολογισμός του ΕΣΚΑΝ (από 50.000 σε 250.000 ευρώ) προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των ελέγχων της Ολυμπιακής χρονιάς.Μερικά ακόμα χρήσιμα στοιχεία για τις πιστώσεις του 2016:
1. Διατηρήθηκαν οι προϋπολογισμοί των ΕΑΚ στα περσινά επίπεδα ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το σχέδιο συντήρησης και αποκατάστασής τους.
2. Ενισχύονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα προγράμματα Άθλησης για Όλους.
3. Εξορθολογίζεται το ΠΔΕ για αθλητικά έργα ώστε να ανταποκριθεί κατά το μέγιστο δυνατό στις συνολικές περιφερειακές ανάγκες.
4. Οι προϋπολογισμοί του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ αναθεωρήθηκαν στη βάση των εσόδων και εξόδων του 2015.
Παρατηρήσεις:
1. Η επιχορήγηση στην ΕΠΟ πηγαίνει στα ερασιτεχνικά σωματεία
2. Το Σκάκι διοργανώνει ανεξάρτητη Oλυμπιάδα
3. Η ΕΑΟμΑμΕΑ και η ΟΣΕΚΚ συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς αγώνες που γίνονται με την εποπτεία της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
4. Η Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών συμμετέχει στην Ολυμπιάδα Κωφών».
« PREV
NEXT »