Από τον παράδεισο στην κόλαση

kampaniasports.grΘα σας πούμε ένα παραμύθι, τώρα τι δουλειά έχουν τα παραμύθια σε αθλητικό blog?
Διαβάστε το παραμύθι μας και ίσως καταλάβετε.Υπομονή όμως γιατί έχει πολλές συνέχειες.
Ξεκινάμε 
Πες  ότι  βρισκόμαστε κάπου στην βόρεια Ελλάδα σε ένα χωριό των 10.000 κατοίκων με της ασχολίες τους με της δουλειές τους και με όλες της δραστηριότητες που έχει μια κλειστή κοινωνία.Ανάμεσα στις δραστηριότητες των κατοίκων και ο αθλητισμός .
Για τον αθλητισμό λοιπόν θα μιλήσουμε,και ας πάρουμε σαν παράδειγμα το  ποδόσφαιρο αφού είναι και το πιο διαδεδομένο.
Υπάρχει η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού που είναι και το καμάρι της περιοχής.
Κόσμος πολύς σε κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι ,εντάσεις ,χαρές,λύπες,συναισθήματα που εναλλάσσονται ,πρώτη κουβέντα στο καφενείο για την ομάδα του χωριού,να εκείνος έτσι ,εκείνος αλλιώς  και περνούν οι ώρες και τα χρόνια  με της διαμάχες για το ποδόσφαιρο να αρχίζουν .Και εκεί που πηγαίναν όλα καλά ήρθαν και  οι αντίθετες απόψεις για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί η ομάδα,να πάρουμε και ξένους ποδοσφαιριστές λένε κάποιοι να ανεβάσουμε την ομάδα πιο ψηλά ,όχι να δημιουργήσουμε μια δεύτερη ομάδα για να βγάζουμε ταλέντα λένε κάποιοι  άλλοι, και τελικά μετά από τόσα χρόνια δημιουργείτε  και η δεύτερη ομάδα με σκοπό να προσελκύσει την  νεολαία του χωριού να μαθαίνει στα μικρά παιδιά τα μυστικά του ποδοσφαίρου και όταν φτάνουν σε καλή ηλικία να προωθούνται στην μεγάλη ομάδα.
Χαρές και πανηγύρια στο χωριό όλα έδειχναν ότι βρέθηκε η φόρμουλα  συνεργασίας των ανθρώπων που αγαπούσαν τον αθλητισμό και φυσικά το ποδόσφαιρο,
Ήρθε η ώρα λοιπόν να μπουν και κάποιοι  κανόνες,με τα πολλά βρέθηκε η χρυσή τομή  και τελικά άρχισε και το δεύτερο σωματείο να οργανώνεται  να συγκεντρώνει τα νεαρά παιδιά του χωριού και να συμμετέχει  και στο πρωτάθλημα της ένωσης.
Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να  έρθουν σιγά σιγά όλο και περισσότερα νέα παιδιά άρχισαν να γυμνάζονται με την μικρή ομάδα και φυσικά το ένα και μοναδικό όνειρο των παιδιών να φορέσουν την φανέλα της μεγάλης ομάδας .
Περνούν τα χρόνια και νά τα πρώτα θετικά σημάδια,από την δεύτερη ομάδα βασικοί ποδοσφαιριστές στην μεγάλη ομάδα και από εκεί στα σαλόνια της Α΄ Εθνικής και στα γήπεδα του champions league.
Τώρα πια έχουμε αρκετό ποδοσφαιρικό υλικό  για την μεγάλη ομάδα,λένε οι παράγοντες και όσο  οι παίκτες της φεύγουν για μεγάλες ομάδες τόσο το ενδιαφέρον των πιτσιρικάδων μεγαλώνει για το ποδόσφαιρο.
Αυτό το μοντέλο λειτουργίας εάν συνεχιζόταν σήμερα θα απολάμβαναν καρπούς χωρίς να χρειαζόταν να δαπανηθούν πολλά χρήματα .
Έλα όμως που δεν συνεχίστηκε.
Άρχισαν τα όργανα οι γονείς των πιτσιρικάδων  θέλουν να κάνουν κουμάντο,οι παράγοντες μεταξύ τους δεν μιλούσαν για το κοινό συμφέρον,αρχίζει να αρέσει το ΕΓΩ και όχι το ΕΜΕΙΣ.
Τα προβλήματα γίνονται αισθητά στην μεγάλη ομάδα που δεν μπορεί πλέον να συμπληρώσει το ρόστερ της και αρχίζουν οι μεταγραφές ,αρχίζει ο αγνός φίλαθλος να απομακρύνεται από το γήπεδο.
Στην μικρή ομάδα υπάρχει απογοήτευση, τα πιτσιρίκια του χωριού βλέπουν την συμμετοχή τους στην μεγάλη ομάδα μακρινό όνειρο.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ.........

 height=