ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

November 23, 2017

Εγκρίθηκαν 11,5 εκατ.euro για εργα στον Δήμο Δέλτα

kampaniasports
Έργα συνολικού προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ περιλαμβάνειτο νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2018 που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δέλταστη συνεδρίαση της 15-11-2017. Από αυτά τα συνεχιζόμενα έργα ανέρχονται στα5.249.625 ευρώ και τα νέα έργα σε 6.300.525 ευρώ. 
Από αυτά 1.704.920 εκατ. αφορούν έργα υπό εκτέλεση (ενεργέςσυμβάσεις), 682.580 ευρώ δημοπρατημένες δράσεις, 3.991.322 ευρώ μελέτες έτοιμεςπρος δημοπράτηση, 3.622.225 μελέτες υπό σύνταξη, 179.107 ευρώ έργα ολοκληρωμένα(προς παραλαβή ή επίλυση διαφορών), 1.513.602 ευρώ για νέα έργα που βρίσκονταισε προπαρασκευαστικό στάδιο καθώς επίσης έργα για τα οποία οι μελέτες έχουνολοκληρωθεί και βρίσκονται στη διαδικασία εξασφάλισης χρηματοδότησης.
«Προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι» δήλωσε ο ΑντιδήμαρχοςΤεχνικών Έργων Ευ. Βαμβάκος. 
«Η κατανομή των έργων στις Δημοτικές Κοινότητεςπληροί τους όρους που θέτει ο Καλλικράτης. Κριτήρια κατανομής των κονδυλίωνείναι οι τοπικοί πληθυσμοί αλλά, κυρίως, οι ανάγκες που καλούμαστε νααντιμετωπίσουμε» δήλωσε.
Στα έργα που ήδη εκτελούνται περιλαμβάνεται η ανέγερσηΛυκείου Διαβατών, η κατασκευή έργων υποδομής στην επέκταση Ν. Μαγνησίας,συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Δέλτα, συντήρηση δικτύων ηλεκτροφωτισμούτου Δήμου Δέλτα κ.ά. Στις δράσεις που έχουν ήδη δημοπρατηθεί περιλαμβάνονται ταέργα ολοκλήρωσης του Παιδικού Σταθμού της Σίνδου, οι συντηρήσεις αγροτικώνχαλικόστρωτων οδών εκτός οικισμών, οι συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειωνχώρων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες κ.ά.  
Στα έργα που βαίνουν προς δημοπράτηση περιλαμβάνονται,μεταξύ άλλων, ο ηλεκτροφωτισμός ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων Ν. Μαγνησίαςκαι Ανατολικού, συντηρήσεις – μικροκατασκευές αθλητικών εγκαταστάσεων ΔήμουΔέλτα, η κατασκευή νέων παιδικών χαρών και η ανακατασκευή παλαιών, οηλεκτροφωτισμός της περιοχής ΤΕΙ και η διαμόρφωση της εισόδου της Σίνδου, ηανακατασκευή – αναπαλαίωση του παραδοσιακού κτιρίου του παλαιού δημοτικούσχολείου Σίνδου (νέο δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Δέλτα) κ.ά.  

 «Παρά τη δύσκοληοικονομική συγκυρία και τις τεράστιες περικοπές στις κρατικές χρηματοδοτήσειςπου αγγίζουν το 75% κατά την τελευταία επταετία, προγραμματίζουμε και για φέτοςέργα ύψους 11,5 εκατ. ευρώ! Ο σχεδιασμός δεν είναι ετήσιος, αλλά γίνεται σεβάθος χρόνου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα έργα οδοποιίας στα Κύμινα καιστα Νέα Μάλγαρα που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν τα προηγούμενα χρόνια,λόγω του συνεχιζόμενου έργου αποχέτευσης. Είχαμε δεσμευτεί απέναντι στουςκατοίκους αυτών των Δημοτικών Κοινοτήτων ότι μόλις ολοκληρωθεί το έργο θαξεκινήσουμε εκτεταμένο έργο οδοποιίας και υλοποιούμε την υπόσχεση αυτή» δήλωσε,μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.
« PREV
NEXT »