ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

November 15, 2017

Δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην Μάντρα Αττικής

kampaniasports
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό ΑλέξηΤσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, στην οποίασυμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοίΠροστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, οκυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικήςαντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΥποδομώνΓιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι ηκατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμήείναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλητη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.
Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στην Πολιτική Προστασία ναενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε ναμπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.
Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρατου στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίωντα σπίτια καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι ηκυβέρνηση δεν θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς και σημειώθηκεπως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών. 
Τέλος, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η αποκατάσταση τωνπροβλημάτων και των καταστροφών.
« PREV
NEXT »