ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

October 27, 2017

Βαγγέλης Γραμμένος:Αξιοπιστία και 50-50 σε όλα

kampaniasports
Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «efsyn.gr» παραχώρησε ο πρόεδροςτης Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ευάγγελος Γραμμένος, ο οποίος μίλησεγια την κατάσταση που βρήκε στην ΕΠΟ, τη διαιτησία, τα πλέι οφ της Εθνικήςομάδας που διεκδικεί πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά και το πρωτάθλημα τωνεκπλήξεων, όπως εξελίσσεται έως τώρα η εφετινή Super League.

«Η νέα διοίκηση ανέλαβε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τοποδόσφαιρο συγκυρία και η αποστολή της είναι πολυεπίπεδη και δύσκολη.Αντιμετωπίζουμε διερευνήσεις υποθέσεων από τη Δικαιοσύνη, δίκες σε εξέλιξη,μεγάλη καχυποψία και δυσπιστία για τον κόσμο του ποδοσφαίρου και οφείλουμε νααναδιοργανώσουμε την ομοσπονδία και τη λειτουργία της», δήλωσε ο κ. Γραμμένος.

«Η δική μας διοίκηση διαπνέεται από ομοθυμία και μοιράζεταιτον κοινό στόχο να δημιουργήσει τις συνθήκες για μια νέα ημέρα στο ποδόσφαιρο.Βασικές προτεραιότητες είναι να επιβληθεί το 50-50 σε όλες τις εκφάνσεις τουποδοσφαίρου, να επιστρέψει η αξιοπιστία σε όλες τις πράξεις μας και φυσικά ηΕθνική μας να προκριθεί στο Μουντιάλ, αν και αυτό εξαρτάται περισσότερο απόπαίκτες και τεχνική ηγεσία», πρόσθεσε.

Όσο για το ανταγωνιστικό εφετινό πρωτάθλημα; «Σε κάθεπερίπτωση, πιστεύω ότι οι υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου αρχίζουν καιαπελευθερώνονται, οι ποδοσφαιριστές αντιλαμβάνονται ότι οι προσπάθειές τους δενείναι υποθηκευμένες πριν ακόμα ξεκινήσουν. Είναι πράγματι εντυπωσιακή η εικόνατου βαθμολογικού πίνακα. Η ΕΠΟ δεν είναι η διοργανώτρια του πρωταθλήματος,ωστόσο έχει προτεραιότητα να συμβάλει παραγωγικά στην εξέλιξή του και φυσικά ναδιαφυλάττει το κύρος του».

Για τη διαιτησία ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίαςπαραδέχθηκε ότι «σαφώς υπάρχουν λάθη και πολλά από αυτά σοβαρά. Όμως η εικόναείναι διαφοροποιημένη, παρά τα λάθη που όλοι έχουμε δει. Και χρειάζεται ναείσαι πολύ κακόπιστος για να μην παραδεχθείς πως είναι φανερό ότι δεν υφίσταταιτάση εύνοιας για οποιαδήποτε συγκεκριμένη ομάδα».

Αναφορικά με τις εκφράσεις ακραίας αντιπαλότητας,υπογράμμισε: «Κάθε κρούσμα οπαδικής βίας είναι φυσικά κατακριτέο, αλλά ιδιαίτερααυτές οι εκφράσεις μίσους και στοχοποίησης φυσικών προσώπων-ανθρώπων τουποδοσφαίρου, αυτές οι εν πολλοίς ρατσιστικού περιεχομένου συμπεριφορές είναικαταδικαστέες απερίφραστα, απ΄ όπου κι αν προέρχονται και πρέπει άμεσα ομάδεςκαι θεσμικοί φορείς να αντιδράσουν και να παρέμβουν με σκληρό και απερίφραστοτρόπο».


Για τα πλέι οφ της Εθνικής ομάδας με την Κροατία ανέφερε ότι«αντιμετωπίζουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε 180 αγωνιστικά λεπτά κρίνεται ηπρόκριση στο Μουντιάλ και το κίνητρο είναι εξαιρετικά υψηλό για κάθε ομάδα.Έχουμε καλούς και έμπειρους παίκτες, προπονητή με άριστη γνώση και άψογο κλίμαστα αποδυτήρια. Ναι, είμαι αισιόδοξος. Ίσως μάλιστα μπορούμε από το πρώτο ματςνα θεμελιώσουμε τις όποιες ελπίδες μας αναλογούν».
« PREV
NEXT »