ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

October 26, 2017

Τέρμα η κάπνα και η δυσοσμία από το κάψιμο των ριζάχυρων.

kampaniasports
Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αποτροπή καύσης γεωργικώνυπολειμμάτων στην περιοχή του Δήμου Δέλτα, πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχήχρονιά, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στη Δημοτική Κοινότητα Χαλάστρας, μεπρωτοβουλία του Δημάρχου Δέλτα Ευθυμίου Φωτόπουλου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης καιΠεριβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας και Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, οιΑντιδήμαρχοι Χαλάστρας Δ. Καμανάς και Αξιού Π. Σάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος καιεντεταλμένος Πολιτικής Προστασίας Φ. Γουρουνίδης, οι Πρόεδροι των ΔημοτικώνΚοινοτήτων Χαλάστρας Απ. Κανάκας και Ανατολικού Σπ. Καρκαμάνης, η εκπρόσωποςτου ΟΠΕΚΕΠΕ Ευτυχία Καρνούτσου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού ΒΙΠΕΘΣίνδου κ. Στεργιούλας, ο εκπρόσωπος του Ανακριτικού της Πυροσβεστικής, οεκπρόσωπος της Αστυνομίας Δ. Μπάκας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αρδευτών Ελλάδος Β.Κανάκας, εκπρόσωποι των Αγροτικών Συνεταιρισμών, των ΤΟΕΒ, υπηρεσιακοίπαράγοντες της ΠΚΜ καθώς και δεκάδες αγρότες.
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος έδωσεσυγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκομένους για το «καταπληκτικό αποτέλεσμα» τηςπερσινής χρονιάς και ζήτησε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον ίδιο τρόπο.Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατέθεσε 3 προτάσεις πουέγιναν ομόθυμα δεκτές:

Α) Να μη γίνει καμία καύση απολύτως έως τις 20 Ιανουαρίου2018.

Β) Κάθε συνεταιρισμός και κάθε ΤΟΕΒ να προβεί σε άμεσοπρογραμματισμό διαχείρισης των γεωργικών υπολειμμάτων

Γ) Να συγκληθεί σύσκεψη των προέδρων των ΑγροτικώνΣυνεταιρισμών περί τα μέσα Δεκεμβρίου ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση

Τόσο οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής όσο και του ΟΠΕΚΕΠΕεπισήμαναν το εξαιρετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης χρονιάς και υπενθύμισαν τοισχύον νομοθετικό πλαίσιο και τις ποινές που ισχύουν σε περίπτωση παράβασης,δηλαδή στις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που συνεπάγεται η καύση τωνγεωργικών υπολειμμάτων παράνομης. Ο κ. Στεργιούλας τόνισε ότι υπάρχει πολύμεγάλη βελτίωση τα τελευταία χρόνια, ενώ γνωστοποίησε ότι για το θέμαενδιαφέρθηκε και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης. Ο εκπρόσωπος τουΑνακριτικού της Πυροσβεστικής επισήμανε τις βαρύτατες συνέπειες πουπροβλέπονται για τους παραβάτες.

Η εκπρόσωπος του ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι η βούληση του Οργανισμούδεν είναι να επιβάλει ποινές και ζήτησε να υπάρχει προσαρμογή σε μιαδιαφορετική και σύγχρονη διαχείριση.


Στη συζήτηση που ακολούθησε, ανταλλάγησαν απόψεις μεταξύ τωνεκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των ΤΟΕΒ, από τις οποίες προέκυψεκοινή βούληση για να μη γίνει καμία καύση και τέθηκαν επιμέρους ζητήματα.
« PREV
NEXT »