ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

October 26, 2017

Εγκαινιάστηκε στα Κύμινα το Κέντρο Κοινότητας

kampaniasports
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δέλτα στα Κύμινα, μια νέακοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της ΠεριφέρειαςΚεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρίαχρόνια, εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ΑπόστολοςΤζιτζικώστας με τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο και τον Πρόεδρο της ΤοπικήςΚοινότητας Κυμίνων Βασίλη Κατούνα, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών ΚώσταΓιουτίκα και Γερακίνας Μπισμπινά και του Αντιδημάρχου Αξιού Π. Σάκα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Βουλευτής Γ. Λαζαρίδης,η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Δημοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Αξιού Π.Σάκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Δέλτα Γ. Γλώσσης, Σπ. Σταματάκης, Γρ.Ζάχος, Στ. Λιούλιας, Π. Καλτσίδης, Κ. Δουζδαμπάνης, Κ. Κουκούλη, Ν. Πάντη, ταμέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ευάγγελος Βουδριάς, Ελένη Τούσιου, η Πρόεδρος τηςΤ.Κ. Ν. Μαγνησίας Σ. Καραπαύλου, η γενική γραμματέας του Δήμου Αν. Σισμανίδουκαθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκηδόνας.

Τα Κέντρα Κοινότητας έχουν ως αρμοδιότητα το σχεδιασμό, τοσυντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την κάλυψητων αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Η συγκεκριμένη δομή χρηματοδοτείται απότην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του ΕΣΠΑ με ποσό 234.000 ευρώ.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό ΚατάστημαΚυμίνων, ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος τόνισε: «Σε μια περίοδο που η αυτοδιοίκησηβάλλεται από την οικονομική κρίση και οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότησηαγγίζουν το 75% από το 2010 μέχρι σήμερα, είναι πολύ σημαντικό να εγκαινιάζουμετο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δέλτα με παράστημα Ρομά», μια δομή που θα λειτουργείπαράλληλα με την Κοινωνική υπηρεσία του Δήμου μας». Ευχήθηκε η πολιτεία νασυνεχίσει να παρέχει όλα τα αναγκαία κονδύλια και προσωπικό για να μπορεί ναλειτουργεί αποτελεσματικά το Κέντρο Κοινότητας και να μην έχει την τύχη άλλωνκοινωνικών δομών που ενώ ξεκίνησαν σωστά, στη συνέχεια περιήλθαν στους Δήμουςως αρμοδιότητα χωρίς όμως να διατεθούν προς αυτούς τα αναγκαία κονδύλια.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα «οοποίος στέκεται σταθερά αρωγός στα θέματα του Δήμου Δέλτα», αλλά και τηΔιαδημοτική Επιχείρηση Δυτικής Υπαίθρου Θεσσαλονίκης «Νεφέλη», την ΚοινωνικήΥπηρεσία του Δήμου και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας «γιατί ήδη από τοξεκίνημα έχουν κάνει αισθητή την συμβολή τους στη βελτίωση των κοινωνικώνυπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος μας».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώσταςεπισήμανε: «Οι συνάνθρωποί μας, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, αποκτούν πλέονπρόσβαση σε βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων τηςυγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών. Στεκόμαστε δίπλα σεεκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως άλλωστε κάνουμε, μεσκληρή δουλειά, με συνέπεια και ανθρωπιά, όλα αυτά τα χρόνια, σ’ ολόκληρη τηνΚεντρική Μακεδονία. Δεν σταματήσαμε ποτέ τον αγώνα να μην αφήσουμε κανέναπολίτη μόνο του, κανένα συνάνθρωπό μας στη μοίρα του, όποια και όσα και αν ήταντα εμπόδια που συναντήσαμε. Ως διοίκηση της Περιφέρειας θέσαμε από την πρώτηστιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα, τη στήριξη των αδύναμων και τη βελτίωση της προσβασιμότηταςόλων των συμπολιτών μας στα βασικά αγαθά, στην υγεία, την πρόνοια, τηνπαιδεία».

Αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές αλληλεγγύης που εφαρμόζει ηΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση τουΚέντρου Κοινότητας του Δημάρχου Δέλτα Ευθύμιου Φωτόπουλου και τον ευχαρίστησεγια τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία, που έχει ως αποτέλεσμα ναυλοποιούνται δράσεις και έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τηνποιότητα ζωής των πολιτών.

Στη συνέχεια η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας τουΔήμου Λ. Τσακαλάκη τόνισε ότι το Κέντρο Κοινότητας και το παράρτημα Ρομά ήρθενα συμπληρώσει την υπηρεσία μας και να τη διευρύνει ως προς τους σκοπούς της.«Οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μας είναι διαπιστωμένα μεγάλες και τοβιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας» είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Διαδημοτικής Επιχείρησης ΔυτικήςΥπαίθρου Θεσσαλονίκης «Νεφέλη» Κ. Σαραφίδης αναφέρθηκε στο έργο τηςΔιαδημοτικής Επιχείρησης, από τη σύστασή της το 1995 έως σήμερα. «Σκοπός είναινα αποτελέσει το Κέντρο Κοινότητας ένα σημείο διευρυμένων υπηρεσιών τύπου onestop shop με εξατομικευμένη προσέγγιση των ωφελουμένων που θα δρα υποστηρικτικάκαι συνεργατικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο τηνκαταπολέμηση της φτώχιας, του κοινωνικού αποκλεισμού, των κάθε μορφής διακρίσεωνκαι την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Τέλος, η ψυχολόγος και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας ΔήμουΔέλτα με παράρτημα Ρομά κ. Βαρβάρα Σταυρακάκη παρουσίασε λεπτομερώς το νέοέργο.


Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Κέντρου, ενώ στο τέλος τηςεκδήλωσης η τοπική Σύμβουλος Κυμίνων Ελένη Τούσιου επέδωσε στον Περιφερειάρχητιμητική πλακέτα.
« PREV
NEXT »