ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
latest

June 25, 2017

Καλοκαιρινή περίοδος των ποδοσφαιριστών

Πολλά  έχουν  ακουστεί  για την περίοδο του καλοκαιριού που οι ομάδες σταματούν τις προπονήσεις και μεσολαβεί το διάστημα των διακοπών για τους ποδοσφαιριστές.
Πάντα τίθεται το ερώτημα πόσες μέρες μπορεί να μείνει ένας ποδοσφαιριστής σε αδράνεια. Όλες οι έρευνες οδηγούν στο ότι ο αθλητής σίγουρα χρειάζεται κάποιες μέρες διακοπών, μάξιμουμ  δεκαπέντε,  ώστε το σώμα του να ξεκουραστεί. Ποιες είναι όμως οι απώλειες  ενός  αθλητή  όταν  κάθεται;
1. Η αερόβια ικανότητα αρχίζει να πέφτει μετά από εφτά μέρες αδράνειας
2. Η απώλεια δύναμης έρχεται μετά από δύο εβδομάδες αδράνειας 
Όπως καταλαβαίνετε η γενική δύναμη δεν αλλάζει γρήγορα στις δύο εβδομάδες αδράνειας, όμως παρόλα αυτά συγκεκριμένες μυϊκές ίνες που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής λόγω της ιδιαιτερότητας του αθλήματος αρχίζουν να αλλάζουν σε λιγότερο από δέκα μέρες.
Το VO2max πέφτει περίπου 7% και τα ένζυμα στο αίμα που σχετίζονται με την αντοχή μειώνονται κατά 50% μετά από 12 μέρες αδράνειας. 
Αυτά κυρίως παθαίνει το σώμα ενός αθλητή που υποχρεωτικά όμως θα πρέπει να ξεκουραστεί μερικές μέρες στις διακοπές του.
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι απώλειες είναι αναπόφευκτες. Εάν ωστόσο το διαχειριστεί σωστά ο αθλητής, τότε η μεταβατική περίοδος του καλοκαιριού θα μπορέσει να είναι ωφέλιμη για τον ίδιο. 
« PREV
NEXT »
ΔΙΑΦΑΝΕΣ
DIAFANES
ECO ENERGY
ECO ENERGY
ΣΑΛΙΑΡΑΣ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΔΟΞΑ & ΕΥΑ
ΔΟΞΑ&ΕΥΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ
ΓΟΥΓΟΥΛΑΣ
ΓΟΥΓΟΥΛΑΣ-ΟΠΑΠ
ΜΑΝΙΟΣ
ΕΠΙΠΛΟ-ΜΑΝΙΟΣ
POLDO
FAST FOOD-POLDO
ΣΑΛΙΑΡΑΣ
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΣΑΛΙΑΡΑΣ