Ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων της β’ φάσης στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία ~ KAMPANIASPORTS.GR-Ψηφιακή εφημερίδα Δήμου Δέλτα

Βάλτε εδώ την διαφήμισή σας

Βάλτε εδώ την διαφήμισή σας

11 Φεβ 2013

Ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων της β’ φάσης στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία

Από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ανακοινώνεται ο τρόπος διεξαγωγής της β’ φάσης αγώνων στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013, σύμφωνα με τη συμπληρωματική προκήρυξη με αρ. πρωτ. 2974 / 11.10.2012.


Ύστερα από την ολοκλήρωση των αγώνων και του β’ γύρου στους δύο υπο-ομίλους (1ος και 2ος) της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως τη 12η θέση στον 1ο υπο-όμιλο και από την 1η έως τη 10η θέση στον 2ο υπο-όμιλο. Ύστερα από δημόσια κλήρωση θα δημιουργηθούν δύο νέοι όμιλοι, ο όμιλος προβιβασμού με οκτώ (8) ομάδες και ο όμιλος αποφυγής υποβιβασμού με δώδεκα (12) ομάδες. Α. ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ – Β’ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝΟι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 1ου υπο-ομίλου και οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 2ου υπο-ομίλου θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη φάση και θα αγωνιστούν για την ανάδειξη του πρωταθλητή και την κατάληψη των θέσεων που οδηγούν στα play offς της επόμενης (γ’) φάσης, για προβιβασμό στην ανώτερη κατηγορία (Εθνική Ερασιτεχνική).

Κάθε ομάδα, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβει στην α’ φάση των αγώνων, θα ξεκινήσει τη β’ φάση με πριμοδότηση (bonus) βαθμών.

Συγκεκριμένα η πρώτη ομάδα του 1ου υπο-ομίλου θα ξεκινήσει με τέσσερις (4) βαθμούς, η δεύτερη με δύο (2) βαθμούς, η τρίτη με έναν (1), η τέταρτη χωρίς βαθμό.

Αντίστοιχα, με την ίδια πριμοδότηση (bonus), θα ξεκινήσουν και οι ομάδες του 2ου υπο-ομίλου σύμφωνα με τις θέσεις που θα καταλάβουν στην α’ φάση των αγώνων.

Οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 1ου υπο-ομίλου θα αντιμετωπίσουν τις άλλες τέσσερις (4) πρώτες ομάδες του 2ου υπο-ομίλου, δηλαδή αυτές τις ομάδες που δεν αντιμετώπισαν στην α’ φάση, με ειδικό κλειδάριθμο.

Έτσι λοιπόν οι παραπάνω ομάδες θα δώσουν άλλους οκτώ (8) αγώνες, τέσσερις (4) στον α’ γύρο και άλλους τέσσερις (4) στο β’ γύρο. Μετά την ολοκλήρωση και αυτών των αγώνων οι ομάδες θα καταταγούν και θα καταλάβουν τις θέσεις από την 1η έως την 8η.

Η 1η ομάδα, αυτής της φάσης (β’), όμιλος προβιβασμού, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας και θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Μακεδονίας στους αγώνες μπαράζ που θα διοργανώσει η ΕΠΟ, για την άνοδο στην’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η έως την 8η θέση συμμετέχουν στην τρίτη (γ’) τελική φάση (play offs) για την ανάδειξη της δευτεραθλήτριας ομάδας.ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΚΤΩ (8) ΟΜΑΔΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης. οι οκτώ (8) ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο προβιβασμού της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πάρουν ειδικό κλειδάριθμο, με δημόσια κλήρωση, σύμφωνα με τη θέση που θα καταταγούν.

1. Κλήρωση για τις ομάδες του 1ου υπο-ομίλου της α’ φάσης (θα δοθούν νούμερα από το 1 έως το 4):1η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

2η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

3η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

4η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..2. Κλήρωση για τις ομάδες του 2ου υπο-ομίλου της α’ φάσης (θα δοθούν νούμερα από το 5 έως το 8):1η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

2η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

3η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

4η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ (8 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ)Οι οκτώ (8) ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα αγωνιστούν στον όμιλο προβιβασμού με τον παρακάτω ειδικό κλειδάριθμο, ύστερα από δημόσια κλήρωση.1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ3 Χ 8

4 Χ 7

1 Χ 6

5 Χ 2

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ5 Χ 3

6 Χ 2

7 Χ 1

8 Χ 4

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ1 Χ 5

4 Χ 6

3 Χ 7

2 Χ 8

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ8 Χ 1

2 Χ 7

3 Χ 6

4 Χ 5

* Στο β’ γύρο οι ομάδες θα αγωνιστούν αντίστροφα

** Ύστερα από την ολοκλήρωση των οκτώ (8) αγωνιστικών οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως την 8η θέση και μετά θα ακολουθήσει η γ’ και τελική φάση των αγώνων (play offs).

Γ’ (ΤΕΛΙΚΗ) ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ (PLAY OFFS)

ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣΗ ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση, ύστερα από τους αγώνες της β’ φάσης, στο βαθμολογικό πίνακα θα περιμένει τον αντίπαλό της, ο οποίος θα προκύψει από την παρακάτω διαδικασία.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η, την 4η και την 5η θέση, θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα (νοκ άουτ), αντίστοιχα, με τις ομάδες που κατέλαβαν την 8η, την 7η και την 6η θέση και έτσι θα προκύψουν τα ζεύγη 3 – 8, 4 - 7 και 5 - 6.

Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα προκριθούν στην επόμενη (2η) αγωνιστική των play - offs.

Στην 2η αγωνιστική των play – offs θα αγωνιστούν δύο (2) ζεύγη ομάδων. Στο ένα ζεύγος ομάδων θα αγωνιστούν μεταξύ τους, σε απλό αγώνα (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), η ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της β’ φάσης και θα αντιμετωπίσει μία ομάδα από τις τρεις νικήτριες ομάδες της 1ης αγωνιστικής των play – offs που κατέλαβε την χαμηλότερη θέση στον όμιλο προβιβασμού της β’ φάσης αγώνων, με γηπεδούχο ομάδα αυτή που κατέλαβε τη 2η θέση.

Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου ομάδας αυτή θα προκριθεί στην επόμενη (3η) αγωνιστική των play - offs. Εφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, τότε θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κλπ.), σε ουδέτερο γήπεδο με χόρτο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ένωσης και η νικήτρια ομάδα αυτού του αγώνα θα προκριθεί στην επόμενη (3η) αγωνιστική των play – offs.

Στο άλλο ζεύγος ομάδων θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι άλλες δύο (2) ομάδες σε απλό αγώνα (νοκ – άουτ) με γηπεδούχο την ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της β’ φάσης. Η νικήτρια ομάδα θα προκριθεί στην επόμενη (3η) αγωνιστική των play – offs.

Οι δύο (2) νικήτριες ομάδες της προηγούμενης (2ης) αγωνιστικής των play - offs θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε απλό αγώνα νοκ άουτ (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας), με γηπεδούχο την ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στον όμιλο προβιβασμού της β’ φάσης αγώνων.

Αν ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εντός έδρας, τότε αναδεικνύεται δευτεραθλήτρια της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας και διεκδικεί την άνοδο της στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2013 - 2014.

Εφόσον, όμως, ανακηρυχθεί νικήτρια η ομάδα που αγωνίστηκε εκτός έδρας, θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση, πέναλτι κλπ.), σε ουδέτερο γήπεδο με χόρτο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ένωσης και η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί δευτεραθλήτρια της ΕΠΣ Μακεδονίας και θα εκπροσωπήσει την Ένωση στα μπαράζ της ΕΠΟ για άνοδο στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία.

Β. ΟΜΙΛΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ – Β’ ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝΟι έξι (6) τελευταίες ομάδες του 1ου υπο-ομίλου (δηλαδή, η έβδομη, η όγδοη, η ένατη, η δέκατη, η ενδέκατη και η δωδέκατη ομάδα) και οι έξι (6) τελευταίες ομάδες του 2ου υπο-ομίλου της α΄ φάσης (δηλαδή, η πέμπτη, η έκτη, η έβδομη, η όγδοη, η ένατη και η δέκατη ομάδα) θα συμμετέχουν σ’ αυτή τη β’ φάση και θα αγωνιστούν για την αποφυγή του υποβιβασμού στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Κάθε ομάδα, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβει στην α’ φάση των αγώνων, θα ξεκινήσει τη β’ φάση με πριμοδότηση (bonus) βαθμών.

Συγκεκριμένα, η έβδομη ομάδα του 1ου υπο-ομίλου θα ξεκινήσει με πέντε (5) βαθμούς, η όγδοη με τέσσερις (4), η ένατη με τρεις (3), η δέκατη με δύο (2), η ένδέκατη με ένα (1) βαθμό και η δωδέκατη χωρίς βαθμό.

Αντίστοιχα, με την ίδια πριμοδότηση (bonus) θα ξεκινήσουν και οι ομάδες του 2ου υπο-ομίλου σύμφωνα με τις θέσεις που θα καταλάβουν στην α’ φάση.

Συγκεκριμένα, η πέμπτη ομάδα του 2ου υπο-ομίλου θα ξεκινήσει με πέντε (5) βαθμούς, η έκτη με τέσσερις (4), η έβδομη με τρεις (3), η όγδοη με δύο (2), η ένατη με ένα (1) βαθμό και η δέκατη χωρίς βαθμό.

Έτσι, οι έξι (6) τελευταίες ομάδες του 1ου υπο-ομίλου θα αντιμετωπίσουν τις άλλες έξι (6) τελευταίες ομάδες του 2ου υπο-ομίλου, δηλαδή αυτές τις ομάδες που δεν αντιμετώπισαν στην α’ φάση, με ειδικό κλειδάριθμο.

Οι ομάδες αυτές θα δώσουν άλλους δώδεκα (12) αγώνες, έξι (6) στον α’ γύρο και άλλους έξι (6) στο β’ γύρο. Μετά την ολοκλήρωση και αυτών των αγώνων, οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως τη 12η θέση.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η έως και την 8η θέση θα αγωνιστούν στη γ’ φάση αγώνων (play outs), για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι τέσσερις (4) τελευταίες ομάδες, δηλαδή αυτές που θα καταλάβουν την 9η, τη 10η, την 11η και τη 12η θέση, θα υποβιβαστούν απ’ ευθείας στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγων. περίοδο 2013 – 2014.ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ

ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΔΕΚΑ (12) ΟΜΑΔΩΝΜετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης. οι δώδεκα (12) ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο αποφυγής υποβιβασμού της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πάρουν ειδικό κλειδάριθμο, με δημόσια κλήρωση, σύμφωνα με τη θέση που θα καταταγούν.

1. Κλήρωση για τις ομάδες του 1ου υπο-ομίλου της α’ φάσης (θα δοθούν νούμερα από το 1 έως το 6):7η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

8η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

9η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

10η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

11η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..

12η ομάδα του 1ου Υπο-ομίλου Νο:………..2. Κλήρωση για τις ομάδες του 2ου υπο-ομίλου της α’ φάσης (θα δοθούν νούμερα από το 7 έως το 12):5η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

6η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

7η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

8η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

9η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:…..…….

10η ομάδα του 2ου Υπο-ομίλου Νο:………..

ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ (12 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ)Οι δώδεκα (12) ομάδες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα αγωνιστούν στον όμιλο αποφυγής υποβιβασμού με τον παρακάτω ειδικό κλειδάριθμο, ύστερα από δημόσια κλήρωση.

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ3 Χ 12

4 Χ 11

5 Χ 10

6 Χ 9

1 Χ 8

2 Χ 72η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ7 Χ 5

8 Χ 4

9 Χ 3

10 Χ 2

11 Χ 1

12 Χ 63η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ1 Χ 7

6 Χ 8

5 Χ 9

4 Χ 10

3 Χ 11

2 Χ 124η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ9 Χ 1

10 Χ 6

11 Χ 5

12 Χ 4

3 Χ 7

2 Χ 8

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ9 Χ 2

8 Χ 3

7 Χ 4

12 Χ 5

11 Χ 6

1 Χ 106η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ1 Χ 12

2 Χ 11

3 Χ 10

4 Χ 9

5 Χ 8

6 Χ 7

* Στο β’ γύρο οι ομάδες θα αγωνιστούν αντίστροφα - Ύστερα από την ολοκλήρωση των δώδεκα (12) αγωνιστικών οι ομάδες θα καταταγούν από την 1η έως τη 12η θέση και μετά θα ακολουθήσει η γ’ και τελική φάση των αγώνων (play outs).Γ’ (ΤΕΛΙΚΗ) ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ (PLAY OUTS)

ΟΜΙΛΟΥ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΟι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, τη 2η, την 3η και την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της β’ φάσης (όμιλος αποφυγής υποβιβασμού), θα αγωνιστούν στην έδρα τους, σε απλό αγώνα (νοκ άουτ), αντίστοιχα, με τις ομάδες που θα καταβάλουν την 8η, την 7η, την 6η και την 5η θέση και έτσι θα προκύψουν τα ζεύγη 1 – 8, 2 – 7, 3 - 6 και 4 - 5. Οι νικήτριες ομάδες των παραπάνω ζευγών (παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας) θα παραμείνουν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία.

Εφόσον, όμως, ανακηρυχθούν νικήτριες οι ομάδες που αγωνίστηκαν εκτός έδρας, τότε θα γίνει και δεύτερος αγώνας (σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση και πέναλτι), σε ουδέτερο γήπεδο, με χόρτο, που θα οριστεί από την αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος της Ένωσης. Οι ομάδες που θα αναδειχθούν νικήτριες θα παραμείνουν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία.

Έτσι, συνολικά, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2013 – 2014 θα υποβιβαστούν οκτώ (8) ομάδες, ήτοι, τέσσερις (4) απ’ ευθείας και ακόμη τέσσερις (4) με τη διαδικασία των play outs.